• יו"ר: ד"ר אורי סגול
  • מזכירה: ד"ר פביאנה בנימינוב
  • חברי ועד: ד"ר אמאני בשארה, ד"ר גיל בן יעקב, ד"ר דוד ירדני, ד"ר דורון בולטין, פרופ' מחמוד מחמיד
חדשות

חדש במרכז הרפואי וולפסון: מרפאה ייעודית לטיפול במחלות הכבד

במרפאה יינתנו שירותי הערכה רפואית של הפרעה באנזימי הכבד וטיפול ומעקב אחרי סיבוכים של מחלות כבד כרוניות

בדיקת HCV, הפטיטיס C (צילום: אילוסטרציה)

מרפאה ייעודית לטיפול במחלות כבד ובסיבוכים הנוצרים כתוצאה מזיהומים בכבד נפתחה במרכז הרפואי וולפסון בחולון. זאת לאחר שזוהה צורך משמעותי לנושא זה באוכלוסיית האזור, קרוב למיליון תושבים, בתל אביב-יפו, חולון, בת ים וראשון לציון. על המרפאה אחראית ד"ר ורה דרייזין ממכון הגסטרו בבית החולים, בניהולו של פרופ' ערן ישראלי.

ד"ר ורה דרייזין, אחראית מרפאת כבד ב"וולפסון"

ד"ר דרייזין אמרה: "תחלואת הכבד הולכת וגוברת בשני העשורים האחרונים. הסיבות הטבעיות לכך: מגיפת השמנת היתר, מהלך טבעי של סיבוכי הפטיטיס C ושתיית אלכוהול. אולם, לעתים פגיעה בכבד נוצרת גם כתוצאה מתופעות לוואי של נטילת תרופות מסוימות, זיהומים שונים, מחלות אוטואימוניות ומחלות מטבוליות נדירות".

במרפאה יינתנו השירותים הבאים: הערכה רפואית של הפרעה באנזימי הכבד, מתן טיפול ומעקב וטיפול בסיבוכים של מחלות כבד כרוניות.

ד"ר דרייזין הוסיפה: "על הצוות הרפואי לחפש מחלות כבד באופן מכוון  בשיחות עם מטופל, בבדיקות דם ואולטרסאונד. עלינו כצוות להיות מאוד ערניים ולאתר את גורמי הסיכון. רק כך נוכל לזהות את המטופלים הפוטנציאליים הסובלים ממחלות כבד כרוניות. לצערי, לעתים קרובות מתגלית מחלת כבד מתקדמת, כמופע ראשוני ואז יש אפשרות למנוע זאת באמצעות העלאת המודעות ומעקב".

עוד ציינה כי באוכלוסיית הסיכון לחלות במחלות זיהומיות של הכבד נמצאים בעיקר צרכני סמים, בהווה או בעבר ומטופלים בעלי רקע פסיכיאטרי.

באחרונה הצטרפה ישראל הצטרפה לתכנית ארגון הבריאות העולמי למיגור הפטיטיס מסוגי C ו-B ומטרתה להנמיך משמעותית את שיעורי ההידבקות והתמותה כתוצאה מהמחלה ב-60%. תרופות כנגד הפטיטיס C זמינות ונגישות כיום ולכן ניתן להעניק טיפול מלא ומיטבי לסובלים ממחלות אלו.

נושאים קשורים:  ד"ר ורה דרייזין,  פרופ' ערן ישראלי,  מחלות כבד,  הפטיטיס C,  חדשות,  המרכז הרפואי וולפסון
תגובות